info@lamargaridoia.cat S.C.E. La Margaridoia

CORAL LA MARGARIDOIA

Assajos els dimecres a les 20:15h.

Oberta la inscripció de nous cantaires.

Telèfon de contacte: 667 718 828 o bé a la mateixa hora d'assaig.

¡¡ (T'agrada cantar ?, t'ho passaràs bé) !!

HISTÒRIA DE LA CORAL

Descarrrega't l'arxiu "Actuació al Palau de la Música Catalana": https://youtu.be/cEul8b9kCO8

o l'arxiu complet en PDF: Coral per Antonio Berné Goixart

La CORAL de La MARGARIDOIA

 

La dècada dels 80, El Cor La Margaridoia, inicia una llarga etapa de esplendor, impulsada per la joventut de la majoria dels seus components, que en varies etapes i feien participar als seus fills, amb la esperança de que seguissin la afició dels pares i formessin els fonaments del futur.

L´any 1983, el cor, amb la presidència del Rafael Esplugues va inicià un impuls important, augmentant el nombre de components fins a 31  amb la estrena del nou Estendard, que va ser una copia del original del 1902. També es va estrenar l´uniforme amb pantaló gris i jersei blau marí i escut simplificat del original creat el 1976 com a símbol tant de la Societat, com del Cor. I  al mes de Octubre del 1984, es va celebrar amb una mica de retard, el 75 ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ DEL COR amb una concentració de representants i Estendards de mes de 30 Cors de Clavé en la que es va donar un diploma als antics coristes.
L´any 1990, es va fer una peregrinació a Montserrat, on es va fer donació de una placa commemorativa del centenari de la fundació del Cor.
Aquest mateix any es va fer un concert al Santuari de Santa Maria de Foix.

L´any 1995, amb la presidència del Josep Palau, es va organitzar la 16ª TROBADA DE CORS DE CARAMELLES, amb la assistència de 22 cors del Alt i Baix Penedès. Aquest any el cor, va començar a cantar Nadales a la Missa del Gall, de la parròquia del poble

El 2003, va assumir la presidència el Josep Raventós, any en que les Trobades de Cors es van ampliar a les comarques de ALT I BAIX PENEDÈS,GARRAF, BAIX LLOBREGAT I BAIX CAMP.  Aquest any la nostra coral va ser escollida per els CORS DE CLAVÉ per fer una cantada de caramelles a la població de CALLDETENES amb concentració a FOLGUEROLES, vila natal de MOSSEN CINTO VERDAGUER.
L´any 2005 es va assolir la xifra rècord de 33 cantaires mes el director. Xifra que es va mantenir fins l´any 2015.   

L´any 2009, al mes de setembre, va ser elegit president l´Antonio Berné. L´Abril del 2010 amb combinació amb l´Ajuntament, com a primer acte de celebració del 120 aniversari de la fundació del COR LA MARGARIDOIA,  es va organitzar a la Societat Margaridoia, la 1ª TROBADA DE CORS DELS MONJOS, amb la participació dels cors LA MARGARIDOIA, LA AMISTAT de La Ràpita, LA BOMBETA MÁGICA, i el COR PARROQUIAL LES 7 NOTES i COR XAMUSIA

L´any 2011, va ser un any de molts esdeveniments.  Es va estrenar l´uniforme nou, amb jersei de color roig granat, amb escut brodat al pit, corbata blava i pantaló negre. El 8 de maig es va fer un homenatge al nostre director JOAN ANTONIO LABRADOR CASAÑAS, per el seu llarg i exitós recorregut al front del Cor. El 21 de Maig i com a acte de cloenda del 120 aniversari, es va fer una peregrinació a Montserrat amb la oferta de un ciri a la Verge

L´any 2012, va ser el any ple d´esdeveniments de gran importància per la historia del Cor. El 26 de Juny, dia de Sant Joan, va celebrar-se al PALAU DE LA MUSICA CATALANA, la 1ª MOSTRA DE CORS D´HOMES, organitzada per la Federació de Cors de Clavé, amb la participació de: la Societat Coral l´Aliança de La Garriga. La Societat Coral la Lira, de Sant Cugat del Vallés. La Societat Coral La Margaridoia, de Santa Margarida i Els Monjos. La Massa Coral Els Cantaires, de Juneda. La Societat Estrella Daurada, de Sabadell. La Agrupació Coral La Llàntia, d´Igualada. I Cor Pom de Flors, de Sant Just Desvern. Aquesta va ser sens dubte, la actuació mes destacada de la historia recent del nostre Cor, en que es van interpretar les cançons: NOSTRE CANT, EVOCACIÓ AL PIRINEU I SALUT ALS CANTORS. En un marc al que mai podíem esperar ser protagonistes.

Al mes de Març de 2014 es va gravar un CD amb 12 cançons de caramelles. El dia 27 d´Abril, el Cor La Margaridoia, va organitzar la 35ª TROBADA DE CORS DE CARAMELLES, de les comarques del Alt i Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Anoia i Baix Camp, amb la participació de 26 corals

El mes de Setembre de aquest any de 2014, va ser un mes de acomiadaments. El del rector del poble, Josep Lluis Muñoz, que després de estar 22 anys al front de la església del poble i 20 anys com a corista. El del director Joan Antoni Labrador, que es va voler jubilar, després de 35 anys de desinteressada i abnegada direcció. I la del president Antonio Berné, que juntament amb el secretari Angel Labrador, van deixar el comandament del Cor al Joan Batiste, i la direcció de la Mireia Lopez. Malauradament, aquest va ser el preludi de una pèrdua de cantaires en que van retirar-se 14 coristes.

El cor Margaridoia, ha volgut mantenir la ancestral tradició de que els cantaires han de ser homes, i els homes joves actualment no senten la mateixa afició que hem sentit nosaltres. Per tant el Cor Margaridoia, està compost per 20 homes que en la seva majoria son de edat avançada.

Assajos els dimecres a les 20:15. Oberta la incorporació de nous cantaires.

Telèfon de contacte: 667 718 828 o bé a la mateixa hora d'assaig.

 

AMB EL SUPORT DE